House of Night

Училище за вампири
 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 мистичното в Ения

Предишната тема Следващата тема Go down 
АвторСъобщение
Sky



Брой мнения : 209
Join date : 31.12.2010
Age : 66

ПисанеЗаглавие: мистичното в Ения   Съб Фев 05, 2011 9:24 pm



Еня(Ения) или неправилното Ениа [1], (на ирландски : Eithne Patricia Ní Bhraonáin - Ехнъ Патрикаа Нии Вриинаан ; английски : Enya Brennan) е ирландска музикантка, най-продаваният солов изпълнител от Ирландия. Ения е Мецо-сопран.

Тя е член на преуспяла музикална фамилия. Преди да стане известна, тя полага големи усилия да влезе в семейната група Кланад (Clannad). Включена е по настояване на мениджъра на групата чак през 1980 г. Освен като вокал, тя свири и на електрическо пиано и синтезатори. Чувствайки се пренебрегвана, Enya напуска групата през 1982 г. Премества се в Дъблин и започва солова кариера. Пише филмова музика и издава няколко албума. Enya става популярна с втория си албум Watermark (1988).

Като музикална група, Enya се състои от трима души — самата Enya, която композира и изпълнява музиката, Ники Райън, който я продуцира, и Рома Райън, която пише текстовете на песните на различни езици.


http://www.youtube.com/watch?v=EeYL3uhYv48

Дискографията й:

Enya (1987)
Watermark (1988)
Shepherd Moons (1991, печели през 1992 Грами за най-добър ню ейдж албум)
The Celts (1992; преработено издание на Enya)
The Memory of Trees (1995, печели през 1996 Грами за най-добър ню ейдж албум)
Paint The Sky With Stars (1997; колекция от хитове с две нови песни)
A Day Without Rain (2000, печели през 2001 Грами за най-добър ню ейдж албум)
Amarantine (2005, печели през 2007 Грами за най-добър ню ейдж албум)
And Winter Came... (2008, ноември 2008)



официален саит
клик
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://skyirina.blogspot.com/
 
мистичното в Ения
Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
House of Night  :: Редовни заниятия :: Музикална фонотека-
Идете на: