House of Night

Училище за вампири
 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Nickelback

Предишната тема Следващата тема Go down 
АвторСъобщение
BLooDyKiSs



Брой мнения : 145
Join date : 14.01.2010
Age : 21
Местожителство : The Vampire City

ПисанеЗаглавие: Nickelback   Нед Май 16, 2010 3:09 pm


Nickelback



Nickelback
е канадска рок група, създадена в Хана, Алберта от Чад Крюгер, Майк Крюгер, Райън Пийк и Брандън Крюгер.
Въпреки че основателите на групата произхождат от малко градче на изток от Калгари, сега са се установили във Ванкувър, Британска Колумбия, Канада.
Името на групата идва от канадските монети nickel (5 цента) каквито Майк често трябвало да връща като ресто на предишната си работа в Starbucks (заведение в САЩ).
Nickelback се нарежда на единадесето място за най-продавана музика на 2000-та година.Също се класира като втория най-продаван чуждестранен музикален продукт в САЩ след The Beatles през 2000-та.
Групата е подписала договор с EMI за Канада и с Roadrunner Records за останалата част от света.


История:
Хит сингълът „How You Remind Me“ от третия им албум Silver Side Up достига едновременно първо място в канадските класации и в Билборд, като така стават втората канадска група постигнала такъв успех (първата е The Guess Who с American Woman). Така от 2001 г. Nickelback са продали 15 милиона албума в САЩ и 2 милиона в Канада. Общо продажбите им в света са около 25 милиона. Един от последните си големи успехи Nickelback постига с клипа на "Rockstar", който е заснет с участието на много известни личности: Нели Фуртадо, Пол Тътъл-старши, Пол Тътъл-младши, Били Гибънс, Уейн Грецки и Кид Рок.


Стил:

Пост-гръндж
Алтернатив метъл
Алтернатив рок
Хард рок


Състав:

Актуален състав:
Чад Крюгер
Райън Пийк
Майк Крюгер
Даниел Адаир


Бивши членове:
Райън Вайкдъл
Мич Гуиндън
Брандън Крюгер



Дискография:
• Hesher EP (1996)
• Curb (1996)
• The State (2000)
• Silver Side Up (2001)
• The Long Road (2003)
• All the Right Reasons (2005)
• Dark Horse (2008)
• Rare Tracks (2009)


Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Nuriko



Брой мнения : 87
Join date : 24.03.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Nickelback   Чет Юни 03, 2010 7:32 pm

С всяка своя песен ми харесват все повече и повече.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
BlackingHouse



Брой мнения : 65
Join date : 06.04.2010
Age : 20
Местожителство : Някъде в гората

ПисанеЗаглавие: Re: Nickelback   Чет Юни 03, 2010 10:10 pm

Слушала съм ги и са ми оставили добро впечатление, но не съм се интересувала подробно от тях.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Neko
Admin


Брой мнения : 276
Join date : 13.02.2010
Age : 26

ПисанеЗаглавие: Re: Nickelback   Пет Юни 04, 2010 10:00 pm

Любовните им песни са абсолютно страхотни. Не мога да чуя тяхна песен и да не се разплача като малко бебе.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Devil's little sister



Брой мнения : 74
Join date : 22.02.2011
Age : 20
Местожителство : Пловдив

ПисанеЗаглавие: Re: Nickelback   Пет Фев 25, 2011 3:28 am

Без тях и тяхните песни НЕМОГА bounce страхотна група и за мен винаги ще си остане таква Smile
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content




ПисанеЗаглавие: Re: Nickelback   Today at 5:48 pm

Върнете се в началото Go down
 
Nickelback
Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» На чий концерт бихте искали да идете?
» Nickelback

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
House of Night  :: Редовни заниятия :: Музикална фонотека-
Идете на: